Servicii

Vamă fiscală

Întrebări frecvente privind vama fiscală

  • Dumneavoastră preluați marfă din China, noi achităm  marfă partenerului din China ?

DA, SE PLĂTEȘTE DIRECT FURNIZORULUI DIN CHINA.

  • Dumneavoastră îmi veți refactura intracomunitar marfa pentru care  noi vom face taxare inversă. plata fiind făcută către partenerul din China?

NU, PANDA LOGISTICS NU REFACTUREAZĂ INTRACOMUNITAR MARFA, CI DOAR TRANSPORTUL ȘI TAXELE. AGENTUL DIN GERMANIA AVIZEAZĂ IMPORTUL INTRACOMUNITAR  AL MĂRFII.

  • Noi la rândul nostru vindem intracomunitar, astfel încât avem scutire de TVA.

NU, ÎN SCHIMB TVA-UL VA FI PLĂTIT LA MOMENTUL REVÂNZĂRII MĂRFII, IAR NU LA MOMENTUL IMPORTULUI, INDIFERENT DE CÂND SE REALIZEAZĂ REVÂNZAREA.

  • Ce este Declarația 390?

DECLARAȚIA 390 ESTE UN TIPIZAT STANDARD AL ANAF CE SE SE DEPUNE LUNAR LA AUTORITATEA FISCALĂ COMPETENTĂ, ÎN CARE VEȚI MENȚIONA CODUL TVA AL AGENTULUI NOSTRU GERMAN CE V-A FOST FURNIZAT DE CĂTRE PANDA LOGISTICS.

Informații suplimentare referitoare la importul cu vamă fiscală

– furnizorul din China trimite mărfurile și emite o factură către CLIENT;

– reprezentantul fiscal din Germania (agentul nostru), care îndeplinește formalitățile de import, emite o factură în același format că și furnizorul chinez. Factura emisă în Germania de agentul nostru conține codul TVA, iar această factură este primită de către CLIENT. La același moment se emit și facturile privind costurile aferente transportului realizat, către PANDA LOGISTICS;

– PANDA LOGISTICS refactureaza costurile transportului și taxele vamale către CLIENT;

– CLIENTUL primește marfă în regim intracomunitar,pe codul TVA din Germania, pe care îl trece în Declarația 390 privind livrările, achizițiile și prestările intracomunitare, declarație ce se depune la ANAF, întrucât marfa este refacturată și primită din Germania;

– CLIENTUL plătește taxele vamale și transportul la PANDA LOGISTICS și plătește marfa la furnizorul chinez.